Sesion informues në Shkodër

Sesion informues në Mamurras

Sesion informues në Fushë-Krujë

Sesion informues në Kamëz

Sesion informues në Tiranë (3)

Sesion informues në Vorë

Raporto gjuhën e urrejtjes

Roli i institucioneve në luftën kundër gjuhës së urrejtjes

Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi & Avokati popullit në luften kundër gjuhës së urrejtjes:

  • MODULI 1: Hyrje në trajnimin online “Fol kundër gjuhës së urrejtjes”
  • MODULI 2: Gjuha e urrejtjes
  • MODULI 3: Burimet dhe Vlerësimi i trajnimit

Ndiq trajnimin

Si të veprojmë kur përballemi me gjuhën e urrejtjes?

Tregoni se ka njerëz që nuk i tolerojnë deklarata të tilla. Të rrish i heshtur mund të nënkutpojë se pajtoheni me ta dhe kështu, urrejtja vazhdon të përhapet… Sidomos nëse e njihni personin që ka përdorur gjuhën e urrejtjes, gjithnjë mund ta pyesni pse dikush duhet të thotë gjëra të tilla. Kur bën pyetje e detyronin personin të mendojë për deklaratat e veta.

Tregoni se ju mendoni që gjuha e urrejtjes është e vrazhdë dhe fyese. Përveçse të tregoni mbështetje për viktimën, mesazhi juaj mund ta inkurajojë viktimën të kuptojë se nuk ka nevojë ta pranojë urrejtjen dhe ta raportojë tek autoritetet.

Sa herë që keni hapësirë për të shtuar informacion të saktë, bëjeni këtë dhe dëshmojini me fakte pretendimet e rreme! Mund të mos e bindni urrejtësin, por mund t’i bindni lexuesit dhe dëgjuesit.

Shprehni mosbesimin dhe pakënaqësinë tuaj dhe qëndroni pranë deklaratave të qeta. Shkruani shkurt, por fuqishëm.

Në rast se asnjë nga këta hapa nuk ndihmon dhe ju ndjeheni se ju kërcënohet siguria dhe jeta, raportojeni gjuhën e urrejtjes tek autoritetet.

Abonohu

www.nohatespeech.al është ndërtuar nga:

Kjo platformë është financuar nga Bashkimi Evropian dhe Këshilli i Evropës dhe bashkëfinancuar me mbështetjen e Programit të Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci të Ambasadës së SHBA në Tiranë.
Pikëpamjet e shprehura këtu nuk mund të merren në asnjë mënyrë si pasqyrim i mendimit zyrtar të asnjërës palë.

Copyright 2022. Të gjtiha të drejtat e rezervuara.